Vind jouw unieke woning als hier als eerst!

Schoonrewoerd, Prinses Amaliastraat

€525.000,-

Omschrijving

Bijzonder mooie en karakteristieke woonboerderij

Deze bijzonder ruime woning ligt op een perceel van 807m2, heeft een inhoud van ca. 900m3 en een woonoppervlak van ca. 234m2. De rieten kap is aan de achterzijde van de boerderij, boven de oorspronkelijke hooizolder, uitgevoerd met ruime overstek. Dat geeft de woning een unieke uitstraling. De boerderij is één van de markante gebouwen van Schoonrewoerd.
De boerderij is in diverse tranches verbouwd. Doordat de boerderij aan de achterzijde meerdere buitendeuren heeft die toegang geven tot ruimten van verschillende grootte is dat deel van de woning geschikt als kantoor- of praktijkruimte. De gemeente heeft de nieuwe Prinses Amaliastraat achterlangs de boerderij geprojecteerd. De voordeur van de woning bevindt zich daardoor aan de tuinzijde.

Omschrijving
Middels het perceel via het grindpad direct na de brug over de eeuwenoude watergang de Huibert. Aan deze zijde loopt het perceel over ongeveer 38 meter langs de Huibert. Hier valt direct op dat het perceel een stuk hoger ligt dan aan de overkant van de Huibert. De boerderij is dan ook gebouwd op een laat-middeleeuwse huisterp. Het met honingraatprofielen verstevigde grindpad loopt door tot aan de achterzijde van de woning, waar het via een uitrit weer op de Prinses Amaliastraat uitkomt. Hierdoor kan rondom de woning worden gereden. Voor deze uitrit is vergunning verleend. Rechts langs het grindpad staat een houten garage met ruimte voor 1 auto. Links bevindt zich een driehoekig bestraat en met beukenhaag omgeven terras (44m2). Links en rechts van het terras leidt het grindpad naar de voordeur.

Direct achter de voordeur bevindt zich de meterkast en een kast voor de cv-ketel. Achter deze kasten bevindt zich de gesloten trap naar de eerste verdieping. De betegelde gang rechts van kasten en trap komt uit in een ruime centrale hal, met van links naar rechts toegang tot woonkamer met open keuken (samen 57m2) en zijkamer (14m2), wc, natte cel, een gang naar de doucheruimte met inloopdouche (5,4m2), een grote achterkamer (27,5m2) en een gang naar 2 kleinere kamers (10m2 en 11m2).

De trap leidt naar de overloop op de eerste verdieping. Op de overloop komen 4 deuren uit. Aan de linkerkant zijn 2 slaapkamers (beide 12m2) gesitueerd met elk een vaste kast. Aan de rechterkant bevindt zich de L-vormige hoofdslaapkamer (30m2). In het slaapgedeelte volgt het plafond de oplopende dakconstructie, waardoor een hoogte van bijna 4m wordt bereikt. Een schuifdeur in de hoofdslaapkamer biedt toegang tot de badkamer (11m2) met een gesloten bad-/stoomcabine, wastafel en wc. Aan de andere zijde van de badkamer bevindt zich tenslotte de vierde deur die terug leidt naar de overloop.

Bijzonderheden
De rieten kap van de boerderij dateert van 2008. Deze kap wordt jaarlijks in de maand mei behandeld tegen de vorming van alg. Het pannendak is geheel vernieuwd in 2009.
Tijdens de renovatie in 2010 zijn de buitenmuren gereinigd en geïmpregneerd en is het oude houtwerk (binnen en buiten) waar nodig hersteld en behandeld. Tekeningen en garantiecertificaten zijn aanwezig.
Het houtwerk buiten is voor het laatst in 2015 geschilderd.
De oude boom in de tuin staat op de bijzondere bomenkaart van de gemeente. De boom is sterk en vitaal, maar aan de onderzijde hol en moet daarom regelmatig worden geïnspecteerd.

Kortom een keurig object!


Details

Locatie

Straat Prinses Amaliastraat

Stad Schoonrewoerd

Basisinformatie

Soort woning Woonboerderij

Type woning Vrijstaande woning

Bouwtype Bestaande bouw

Oppervlakte 234 m²

Prijs

Prijs €525.000,-

Status Te koop

Koopconditie Kosten koper

Prijstype Vraagprijs

Servicekosten €0,-

Gebouw

Kelder Nee

Zolder Nee

Video van dit object

Deel deze woning

Hulp nodig?

 • Vraag een bezichtiging aan!

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

  Login of meld je aan

 • Bereken je kosten

  Energielasten
  Meubels huren
  Hypotheek
  Vastgoedbeheer
  Verhuizen
  Vezekering

  Deze woning niet wat je zoekt?

  Zoek verder of laat een zoekopdracht achter

  E-mail
  Password
  Confirm Password
  Minimum 4 characters