Privacybeleid voor makelaars

Home / Privacybeleid voor makelaars
[vc_row full_width=”stretch_row_content” css=”.vc_custom_1566485227068{background-image: url(https://woon-match.nl/wp-content/uploads/2019/08/Slider-1918×279.jpg?id=172) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1566476936203{padding-top: 1200px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1568048465160{margin-top: 150px !important;}”]

Privacybeleid voor makelaars

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1568048263590{margin-top: 20px !important;margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Privacybeleid voor makelaars

Wie wij zijn

Woon Match B.V. (hierna: Woon Match) is een internetonderneming die het Nederlandse aanbod van woon- en bedrijfsruimte, koop en huur, op internet presenteert op verschillende websites zoals Woon-Match.nl. Het postadres van Woon Match bevindt zich in Breda op de stationsstraat 10 – 11c en beschikt niet over een hoofdkantoor. Woon Match is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer !–!.

Woon Match is er om jou, onze bezoeker, te helpen dichter bij je droomhuis te komen of je als vastgoedprofessional te ondersteunen in je werk. Jouw privacy is voor ons van het grootste belang. Natuurlijk verwerken we persoonsgegevens van je, dat hoort simpelweg bij ons werk. Jij verwacht van ons bijvoorbeeld, heel praktisch, dat we je aanvraag doorgeven aan een makelaar of je mailen over nieuw aanbod. In ons hele werkproces gaan we heel zorgvuldig om met jouw gegevens. In dit privacybeleid leggen we je graag – in zo helder mogelijke taal – uit wat we doen, waarom en wat het betekent voor jou.

Allereerst beloven we je dat:

  • We transparant zijn over de manier waarop en de doelen waarvoor we je persoonsgegevens verwerken
  • We passende technieken inzetten om je persoonsgegevens te beschermen
  • Je zelf in hoge mate controle hebt over je persoonsgegevens
  • We bereikbaar en beschikbaar zijn als je met ons wil communiceren over je privacy bij Woon Match

We gebruiken in dit document een aantal begrippen die we je van tevoren graag even verduidelijken:

  • Woon Match-platform: het geheel van woon-match.nl
  • Object: een woning die of zakelijk vastgoed dat op het Woon Match-platform te koop of te huur staat of heeft gestaan

Mocht je iets missen in dit privacybeleid, laat het ons weten door een mail te sturen aan info@woon-match.nl!

Voor wie geldt dit privacybeleid?

Deze privacyverklaring is bedoeld voor u als makelaar. Bij Woon Match gaan we zorgvuldig om met de persoonsgegevens van makelaars. We willen u informeren over hoe we uw persoonsgegevens verwerken. Hiervoor hebben we deze privacyverklaring opgesteld. Voor zover u gebruik maakt van het Woon Match-platform als bezoeker, geldt naast deze privacyverklaring de privacybeleid voor bezoekers.

Welke persoonsgegevens verwerkt Woon Match?

We verwerken van u de volgende gegevens:

  • ) Makelaarsgegevens:Gegevens over uw kantoor, presentatiegegevens t.b.v. uw kantoorpagina, gegevens over medewerkers van uw kantoor, eventueel lidmaatschap of certificering, adresgegevens, financiële gegevens.
  • ) Bestelgegevens:producten of diensten die u afneemt.
  • ) Automatisch gegenereerde gegevens:zoals IP-adressen, browsergegevens en gebruik van features in de Woon Matchdesk.
  • ) Verkoopgegevens:aantal en type Objecten in verkoop, daadwerkelijk verkocht en de betrokken regio.
  • ) Beoordelingen:gegevens over beoordelingen van u of uw kantoor, aangereikt door verkopers, verhuurders, huurders of kopers van de door u aangeboden objecten en uw eventuele reactie daarop.
  • ) Feedbackgegevens platform,zoals gegevens die u invult op feedbackformulieren en enquêtes met betrekking tot ons platform
  • ) Klantcontactgegevens,zoals e-mails die u verstuurt aan de Customer Service van Woon Match.
  • ) Identificatiegegevens,zoals een kopie van uw identiteitsbewijs (zonder BSN en pasfoto) in geval van het uitoefenen van uw rechten als betrokkene.

Bovengenoemde gegevens zijn alleen van toepassing als het om persoonsgegevens gaat, en dus herleidbaar tot een natuurlijke persoon (daar hoort ook de eenmanszaak of v.o.f. bij).

Waarom verwerkt Woon Match persoonsgegevens?

Het is noodzakelijk voor ons om de persoonsgegevens die u aanlevert, te verwerken om onze diensten te kunnen aanbieden en te verbeteren, en om ons platform veilig, snel en altijd beschikbaar te houden. Ook is het nodig om persoonsgegevens te verwerken om ons contact met u als klant van Woon Match goed te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we uw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden. Onder marketingdoeleinden verstaan we (markt)analyses, statistisch onderzoek, het toesturen van nieuwsbrieven, gerichte advertenties en andere content en profiling (zie hieronder bij ‘Hoe zit het met profiling?’).

Hieronder is per doel uitgewerkt welke persoonsgegevens wij verwerken en op basis van welke wettelijke grondslag wij dat doen.

Doel Persoonsgegevens Grondslagen
Leveren van diensten en producten A. Makelaarsgegevens

B. Bestelgegevens

D. Verkoopgegevens

E. Beoordelingen

Uitvoering Overeenkomst; Wettelijke grondslag: voor zover het om financiële informatie gaat (facturen);
Verbeteren diensten A. Makelaarsgegevens

B. Bestelgegevens

C. Automatisch gegenereerde gegevens

D. Verkoopgegevens

F. Feedbackgegevens platform

G. Klantcontactgegevens

Gerechtvaardigd belang: we gebruiken de gegevens om onze dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeftes van onze gebruikers. Om de privacy-impact te beperken, gebruiken we waar mogelijk gegevens op geaggregeerd niveau. Als we hier derden voor inschakelen, maken we met hen goede afspraken om de privacy te borgen.
Veiligheid en betrouwbaarheid Woon Match-platform C. Automatisch gegenereerde gegevens Gerechtvaardigd belang: we gebruiken de gegevens voor het waarborgen van de kwaliteit van onze dienstverlening en de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de (persoons)gegevens die wij verwerken.
Klantcontact C. Automatisch gegenereerde gegevens

D. Verkoopgegevens

F. Klantcontactgegevens

1. Overeenkomst

2. Gerechtvaardigd belang: We verwerken uw gegevens om u een goede service te verlenen. U hebt zelf in de hand welke gegevens u ons verstrekt.

Marktanalyses en statistisch onderzoek A. Makelaarsgegevens

B. Bestelgegevens

C. Automatisch gegenereerde gegevens

D. Verkoopgegevens

F. Feedback gegevens platform

Gerechtvaardigd belang:

We gebruiken de gegevens om analyses en bedrijfsrapportages te maken, om zo goed zicht te houden op het functioneren van ons platform en ter optimalisering van onze bedrijfsvoering. De daaruit voortvloeiende inzichten delen we in sommige gevallen met marktpartijen, maar uitsluitend op geaggregeerd niveau.

Toesturen van relevante nieuwsbrieven A. Makelaarsgegevens 1. Toestemming

2. Gerechtvaardigd belang: het belang om makelaars op de hoogte te houden van onze producten en diensten. Het gaat alleen om makelaars met wie Woon Match een bestaande klantrelatie heeft. Daarnaast bieden we een opt-out, waardoor de privacy-impact nihil is.

Gerichte advertenties en gepersonaliseerde content tonen C. Automatisch gegenereerde gegevens Toestemming
Identificatie om uitvoering te kunnen geven aan verzoeken van betrokkenen H. Identificatiegegevens Wettelijke verplichting

Waarom verwerkt Woon Match persoonsgegevens?

Het grootste deel van de persoonsgegevens waarover Woon Match beschikt is door uzelf of een van uw collega’s aangeleverd. Voorbeelden hiervan zijn medewerkersgegevens die u aan de kantoorinformatie toevoegt, informatie over uzelf of uw collega’s die u verstrekt aan onze accountmanagers of feedback die u zelf aan Woon Match verstrekt.

Daarnaast ontvangt Woon Match via TIARA, de database van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen NVM (‘NVM’), de gegevens van uw kantoor die u bij uw oorspronkelijke registratie hebt verstrekt, waaronder persoonsgegevens en verkoopgegevens van u als makelaar. Brancheverenigingen verstrekken Woon Match persoonsgegevens uit hun respectievelijke ledenbestand.

Daarnaast kunnen Woon Match-bezoekers die betrokken zijn bij de transactie van een object, een beoordeling over uw dienstverlening achterlaten als u als makelaar ervoor kiest van deze optie gebruik te maken. Ook kunnen bezoekers van het Woon Match-platform gegevens over u als makelaar verstrekken als zij feedback geven via onder andere ‘meld een fout’, ‘meld misbruik’ of rechtstreeks aan Woon Match.

Verder verwerkt Woon Match automatisch gegenereerde informatie, zoals klikgedrag op ons platform, uw IP-adres en browsergegevens. Dit vindt onder andere plaats met behulp van cookies of soortgelijke technieken (zie voor meer informatie hierover ons cookiebeleid).

Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard?

We bewaren uw persoonsgegevens alleen zolang we ze nodig hebben voor het doel waarvoor we ze bezitten, om u optimaal te bedienen of om aan onze wettelijke plichten te voldoen. We hanteren de volgende criteria bij het vaststellen van de bewaartermijn:

  • Als klant van Woon Match kunnen we u benaderen met nieuws, acties of tips totdat u ons laat weten hierop geen prijs meer te stellen. Zodra u dat doet, bewaart Woon Match alleen nog de persoonsgegevens die nodig zijn om te kunnen aantonen wanneer u ons dit hebt laten weten.
  • Als u gebruik maakt van onze producten of diensten, zoals de makelaarsmatch of kantooradvertenties, of als u andere producten bestelt in de Woon Matchdesk of onze webshop, bewaren we uw persoonsgegevens zolang we ze nodig hebben voor het leveren en verbeteren van onze diensten.
  • Accountgegevens van uw account in de Woon Matchdesk bewaren we zolang Woon Match daar een gerechtvaardigd belang voor heeft of tot u ze wilt (laten) verwijderen.
  • Makelaarsbeoordelingen publiceren we maximaal 2 jaar op het Woon Match-platform totdat u de mogelijkheid tot het achterlaten van beoordelingen in zijn geheel uitzet of de bezoeker zijn beoordeling intrekt.
  • Persoonlijke profielen waarover Woon Match op basis van profiling (zie voor meer informatie hierover ‘Hoe zit het met profiling?’) beschikt worden maximaal 13 maanden bewaard.
  • Financiële informatie zoals facturen bewaren we zolang we daartoe wettelijk verplicht zijn.
  • Als er cookies of soortgelijke technieken op uw computer worden geplaatst, wordt de bewaartermijn daarvan weergegeven in ons cookiebeleid. Waar mogelijk beperkt Woon Match de opslagtermijn tot het minimaal noodzakelijk voor het uitvoeren van de gekoppelde functionaliteit.

Met wie deelt Woon Match persoonsgegevens?

Als u zich als makelaar aanmeldt bij Woon Match om objectgegevens te publiceren op het Woon Matchplatform, deelt Woon Match de bij aanmelding verstrekte makelaarsgegevens met de NVM. Verder publiceren we uiteraard de door u aangeleverde makelaarsgegevens op uw verzoek op ons platform.

Ook werken we samen met derden voor het verlenen en verbeteren van onze diensten, voor de beveiliging van ons platform, voor het uitvoeren van marketing en voor het verbeteren van ons klantcontact. Zo werken we samen met hostingpartijen, communicatiepartijen die e-mails ten behoeve van marketingdoeleinden voor ons verzenden of namens Woon Match telefonisch contact met u opnemen, onderzoeks- en analysebureaus, de leverancier van ons datamanagementplatform en met partners die de dienstverlening namens ons uitvoeren, zoals in het geval van de Woon Match-webshop. Met deze derden hebben we afspraken gemaakt ter bescherming van uw persoonsgegevens, waaronder afspraken over technische en organisatorische maatregelen ter bescherming van de verwerkte persoonsgegevens. Voor zover deze derden de persoonsgegevens verwerken op een locatie buiten de EU, doen zij dat met inachtneming van passende waarborgen, zoals modelcontractbepalingen opgesteld door de Europese Commissie.

Verder toont Woon Match als onderdeel van de zoekwidget makelaarsgegevens aan makelaars en andere geselecteerde partijen om deze te integreren in hun website. Ook kunnen makelaars ervoor kiezen om makelaarsbeoordelingen die geplaatst worden op het Woon Match-platform met behulp van een Iframe integreren in hun website.

Mocht het voorkomen dat (een of meer) onderdelen van de onderneming van Woon Match worden overgedragen aan een derde, dan kunnen als onderdeel van deze overname of de voorbereiding daarvan ook de (persoons)gegevens die Woon Match verwerkt worden overgedragen aan deze derde. Als deze situatie zich voordoet, zal Woon Match u hierover tijdig informeren via het Woon Match-platform.

Hoe beveiligt Woon Match persoonsgegevens?

Om te voorkomen dat iemand anders uw persoonsgegevens onrechtmatig gebruikt of verwerkt, hebben we passende technische en organisatorische maatregelen getroffen. We maken onder andere gebruik van fysieke (toegangs)beveiliging, wachtwoorden, codering van wachtwoorden en encryptie van data. We laten deze beveiligingsmaatregelen toetsen door een professionele derde partij en vullen ze aan of scherpen ze aan waar nodig.

Hoe zit het met social media?

Woon Match neemt geen functionaliteiten van social media, zoals like-buttons of pixels, op Woon Matchdesk op. We hebben zelf profielen op social mediakanalen zoals Facebook. Als u die volgt, leuk vindt of bekijkt, verschaft u ons en dat social mediakanaal persoonsgegevens.

Als u via een social mediakanaal communiceert met Woon Match, valt de registratie van onze communicatie binnen het domein van het gekozen kanaal en zijn de voorwaarden van dat kanaal van toepassing. Voor zover Woon Match die persoonsgegevens verwerkt voor eigen doeleinden, is deze privacyverklaring van toepassing.

Als u gebruik maakt van een zogenaamde social-media-‘handle’, dan kan Woon Match uw posts en bijbehorende persoonsgegevens op dit socialmediakanaal ophalen en tonen op uw kantoorpagina op het Woon Match-platform. Woon Match voert geen verdere verwerkingen uit met deze persoonsgegevens.

Hoe zit het met profiling?

Profiling is het verzamelen van kenmerken, interesses en gegevens van u als makelaar, waarmee een profiel wordt gemaakt. Zo kunt u gerichte en relevante informatie, acties en relevante uitnodigingen voor events ontvangen.

Dit gebeurt op basis van persoonsgegevens die zijn verkregen met behulp van cookies en soortgelijke technieken (zie ons cookiebeleid), gecombineerd met andere persoonsgegevens die Woon Match verkrijgt, zoals persoonsgegevens die u invult, bestellingen die u doet of features die u gebruikt (zoals de Marktverkenner) in de Woon Matchdesk.

Woon Match gebruikt profiling voor het personaliseren van informatie op het Woon Match-platform, voor het verzenden van voor u relevante mailings, acties en advertenties en voor een optimale invulling van ons klantcontact. Er wordt u geen content onthouden op basis van onze profiling.

Wat zijn uw rechten?

U hebt recht op duidelijke, transparante en begrijpelijke informatie. U kunt uw persoonsgegevens die u via uw account in de Woon Matchdesk hebt ingevoerd altijd inzien, aanpassen of verwijderen. Daarnaast kunt u contact opnemen om kosteloos persoonsgegevens in te zien die Woon Match op andere wijze over u heeft verkregen. U kunt Woon Match ook verzoeken om uw persoonsgegevens te wijzigen of te verwijderen. Onder omstandigheden kunt u Woon Match verzoeken om overdracht van uw persoonsgegevens. Bovendien kunt u bezwaar maken tegen de verwerking of ons verzoeken om de verwerking van persoonsgegevens te beperken.

Als u een nieuwsbrief ontvangt van Woon Match en deze niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich altijd uitschrijven door in de nieuwsbrief op afmelden te klikken. Cookies en soortgelijke technieken kunt u gemakkelijk zelf verwijderen of blokkeren. Zie daarvoor ons cookiebeleid.

Als u een verzoek doet dat betrekking heeft op de manier waarop Woon Match omgaat met uw persoonsgegevens, kan Woon Match u altijd vragen om u te identificeren. Als u voor dat doel een kopie van uw ID-bewijs meestuurt, vragen we u om uw pasfoto en BSN-nummer onleesbaar te maken.

Vragen of opmerkingen?

Hebt u vragen of opmerkingen over uw privacy bij Woon Match? Bent u het niet eens met het feit dat of de manier waarop Woon Match uw persoonsgegevens verwerkt? Of komt u graag in contact met de Functionaris voor de Gegevensbescherming van Woon Match? Stuur dan een e-mail naar info@woon-match.nl.

We nemen alle vragen, opmerkingen en verzoeken serieus en blijven graag met u in contact over uw privacy bij Woon Match, ook als u ergens niet tevreden over bent. U hebt overigens ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Dit privacybeleid voor makelaars is gepubliceerd op 09-09-2019, en is de 1e versie.  Woon Match behoudt zich het recht voor dit privacybeleid te wijzigen en raadt u aan om regelmatig op deze pagina te kijken. Wijzigingen in ons privacybeleid maken we bekend via e-mail of op ons platform.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]